Uniikki StalaTex
• Tason paksuudet 20/30/40 mm
• Uniikit StalaTex-kuosit tasoihin ja taustalevyihin
Moni meistä ponnistaa päivän askareisiin aamukahvin voimalla. Kokosimme kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut takuuvarmasti valmistamaan täydellistä aamukahvia omassa keittiössäsi:
Oikea suhde on litra vettä ja 60 g kahvia. Jos valmistat puoli litraa kahvia, käytä 30 grammaa kahvia puoleen litraan vettä. Kun kerran laitat annostuksen kuntoon, keität parempaa kahvia koko loppuelämäsi ajan.
Käytä mieluiten erillistä puhdasta vesikannua veden kaatamiseen keittimeen, puhtaat välineet parantavat kahvin makua.
Kastele suodatinpussi ennen käyttöä, sillä se imee itseensä 15 - 20 grammaa vettä. Valkaisemattomasta suodatinpussista irtoaa makua kahviin, jonka vuoksi on suositeltavaa käyttää valkaistua suodatinpussia.
Kahvin uuton eli veden valumisen suodatinpussin läpi tulisi kestää 4 - 6 minuuttia. Mikäli vesi valuu nopeammin, tulee kahvista helposti liian laihaa. Jos taas kahvi valuu pidempään, tulee siitä vahvan makuista. Veden tulisi valua tasaisesti porojen läpi, jolloin uutto on tasaista ja maku hyvää. Voit tehostaa tätä sekoittamalla kahvinporoja lusikalla kun osa vedestä on jo valunut pussista läpi.
Käyttämällä raikasta vettä ja tuoretta kahvia, saat kotioloissa erinomaisen hyvää kahvia. Muista vain oikea annostelu ja uuttoaika.
Vinkit antoi Petri Nieminen kahvipaahtimo Bean & Burnerista.
Lue lisää:
Stalan keittiövarustevalikoima uudistuu 2018
Kutsu ystävä brunssille - skonssiohje