Uniikki StalaTex
• Tason paksuudet 20/30/40 mm
• Uniikit StalaTex-kuosit tasoihin ja taustalevyihin
Tämän kakun osaa lapsikin leipoa - äitienpäiväkakku purkissa
Lasten itse tehdyt lahjat ja kortit ovat äitienpäiväaamun klassikko. Jos haluaa sulattaa äidin sydämen viimeisenkin sopukan, lapset voivat leipoa – tai pikemminkin koota myös kakun itse. Hauska, helppo ja herkullinen purkkikakku onnistuu pienemmilläkin sormilla ja mikä parasta, sen kasaaminen on hauskaa!
Kakkupohjaksi sopii helppo kääretorttupohja, jonka repeämisestä ei tällä kertaa tarvitse murehtia – se kun paloitellaan joka tapauksessa rouheiksi paloiksi. Myös kaupan valmis torttupohja ajaa asian. Sitten vain kokoamaan! Mukaan voi laittaa koko luovuutensa ja sujauttaa purkkiin niin omat suosikkitäytteensä kuin äidin herkkulisukkeetkin. Halutessaan jokaiselle perheenjäsenelle voi tehdä erilaisen kakun.
Purkkikakut ovat kätevä ratkaisu myös siinä tapauksessa, että äitienpäiväaamiaiset haluaa kantaa äidille sänkyyn. Purkkikakku on helppo tarjottava ja mukaan otettava myös kesän muille piknikeille!
Tarvitset:
1. Kivoja (kannellisia) lasipurkkeja
2. Luovuutta
3. Sokerikakku- tai kääretorttupohjan (katso ohje)
4. Erilaisia lisukkeita (esim. marenkeja, rouhittua suklaata, kinuskikastiketta, marjoja, rahkaa, kermavaahtoa tai jäätelöä)
5. Lusikan
Suklainen kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl peruna- tai maissijauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa sekoittaen taikinaan. Kaada taikinan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200 – 225 asteessa noin 8 – 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti.
Taita paloja kakkupohjasta kun se on jäähtynyt. Ala koota kakkua ja täytteitä purkin pohjalle kerroksittain. Nosta päälle lusikallinen Valion vaniljarahkaa, muutama vadelma, murennettuja marenkeja ja rouhittua tummaa suklaata. Lorauta hieman kinuskikastiketta. Toista sama, kunnes purkki on täysi. Jätä päällimmäiseksi pari vadelmaa ja koristele vaikkapa sitruunamelissan lehdellä. Tarjoile ja nauti!