Uniikki StalaTex
• Tason paksuudet 20/30/40 mm
• Uniikit StalaTex-kuosit tasoihin ja taustalevyihin
Gert Wingårdhin ja Matti Klenell’n kanssa yhteistyössä syntyneet mallistot vahvistavat Stalan asemaa johtavana kuvioidun ruostumattoman teräksen muotoilutalona. Arkkitehti Gert Wingårdhin kanssa yhteistyössä luotu Trace-mallisto on saanut inspiraationsa luovasta prosessista, kun ajatukset muuttuvat viivoiksi paperilla. Samaan aikaan Stala lanseeraa myös Matti Klenell’n suunnitteleman graafisen Grid-malliston. Klenell’n suunnittelemat kuosit luovat sensaatiomaisen kontrastin ruostumattomaan teräkseen.
Aktiivisena arkkitehtina yli neljänkymmenen vuoden ajan toimineen Gert Wingårdhin ensisijaisia työkaluja ajatusten ja ideoiden visualisointiin ovat olleet käsi ja kynä. Trace -mallistossaan Wingårdh tutkii luovan prosessin sisintä olemusta, eli hetkeä, jolloin ajatus muovautuu viivaksi. Erilaisten kynien, musteiden ja pensseleiden avulla Wingårdh antaa viivojen ja roiskeiden virrata eri suuntiin erilaisilla voimakkuuksilla. Lopputuloksena syntyi seitsemän kuosia, joita voisi kuvailla käsin piirretyiksi ajatusten häivähdyksiksi. Trace -mallisto onkin kuin ikkuna arkkitehti Gert Wingårdhin mieleen.
Gert Wingårdhin Trace-mallisto lanseerataan 5.5.2022 yhdessä Matti Klenell’n suunnitteleman Grid-malliston kanssa. Molemmat mallistot ovat osa StalaTex -konseptia, joka sai alkunsa Stalan julkaistessa Harri Koskisen suunnitteleman malliston vuonna 2019.
Suunnitteluprosessissa Matti Klenell lähti visiosta luoda kuvioita, jotka ovat selkeitä graafisia sisustuselementtejä. Klenell tutki kuvioiden käyttöä arkkitehtuurissa ja kehitti ajatusta, miten niitä voitaisiin hyödyntää mielenkiintoisella tavalla yhdessä ruostumattoman teräksen kanssa. Lopputuloksena syntyi nimensä veroinen Grid-mallisto, joka sisältää kahdeksan kuosia.
”Halusin luoda suuria ja voimakkaita abstrakteja kuoseja, jotka erottaa jo kaukaa. Uskon, että tämä mallisto tarjoaa sekä visuaalisesti kiehtovan että toiminnallisen käyttökokemuksen. StalaTex -konsepti tuntuu ällistyttävän tuoreelta ja modernilta, kun sen näkee todellisessa käyttöympäristössään.”, kuvailee Klenell.
StalaTex tuo teräkseen pehmeyttä. Laserkuvioidut, ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet on suunniteltu kestämään elämää. StalaTex -kuosit eivät kulu tai haalistu kovassakaan käytössä ja ne häivyttävät lisäksi naarmujen ja tahrojen erottuvuutta tasopinnoista. Kansainvälisesti palkittu StalaTex-teknologia on kestävä ja ekologinen menetelmä kuvioida ruostumattoman teräksen pintaa.
StalaTex on saatavana keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitilalevyihin, sekä nyt uutuutena myös kalusteoviin ja peitelevyihin.
Pasi Härkönen, toimitusjohtaja, Stala Oy, puh. +358 40 093 4119, pasi.harkonen@stala.com
Anne Kanervo, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Stala Oy, puh. +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com
Stala on suomalainen muotoiluyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi innovatiivisia ratkaisuja funktionaalisiin kodin tiloihin. Osaamisemme ydinaluetta on ruostumattoman teräksen, suomalaisen muotoilun ja käytännöllisyyden yhdistäminen. Valmistamme Lahden tehtaallamme tuotteita, joilla on Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. Tuotteitamme viedään myös ulkomaille. Stala Oy on syyskuusta 2020 lähtien ollut osa Kovinoplastika Lož Groupia. www.stala.fi
Ruotsalainen muotoilija Matti Klenell (s. 1972), MFA, valmistui Konstfackin taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1999. Hän löysi nopeasti oman kutsumuksensa tilankäyttöön ja arkkitehtuuriin liittyvän tuotesuunnittelun saralta. Nykyään Tukholmasta käsin toimiva Klenell tekee toimeksiantoja lukuisille ruotsalaisille ja ulkomaalaisille asiakkaille. Hän on sekä luonut uniikkeja taideteoksia että suunnitellut sarjavalmisteisia tuotteita yhteistyössä tunnettujen merkkien kuten Iittalan, Lintexin, Fontana Arten ja Offecctin kanssa. Klenell on ansainnut lukuisia palkintoja, ja hänen suunnitelmiaan on nähtävillä useissa museoissa. Klenell tunnetaan Ruotsin muotoiluyhteisön tiennäyttäjänä.
Gert Wingårdh on toiminut arkkitehtinä yli 40 vuotta. Vuonna 1977 hän perusti Wingårdh Architects -yrityksen, josta on vuosien varrella kasvanut yksi Ruotsin merkittävimmistä arkkitehtitoimistoista. Toimiston laadukkaat hankkeet ovat ansainneet lukuisia kunnianosoituksia ja palkintoja sekä Ruotsissa että maailmalla. Gert Wingårdh on ainoa arkkitehti, joka on saanut arvostetun Kasper Salin palkinnon viidesti. Arlandan lennonjohtokeskus, Universeum -tiedekeskus Göteborgissa sekä Ruotsin suurlähetystöt Berliinissä ja Washingtonissa ovat kaikki hänen käsialaansa. Vuonna 1999 Wingårdh nimitettiin Chalmersin teknillisen korkeakoulun kunniatohtoriksi. Lisäksi hän toimii asiantuntijaroolissa huippusuositussa ruotsalaisessa Unelmakoti -ohjelmassa.